Nieuws

Apeldoorn geniet dinsdag van laatste poulewedstrijden bij vrouwen

De overgebleven twee vrouwenpoules speelden hun laatste wedstrijden op dinsdagmiddag voor de loterij, die de locatie en tegenstander voor de knock-outfase zal bepalen.De winnaars van elke poule mogen in hun eigen stad blijven waar ze aan het WK begonnen.

Het aantal vrouwenteams wordt teruggebracht van 48 naar 32 nu de beste twee teams per poule en de beste acht teams met een derde plek doorgaan naar de volgende ronde.

Zonder een enkele wedstrijd te verliezen plaatsten Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova uit Slowakije en de Amerikaanse Kerri Walsh Jennings en April Ross zich voor de knock-outfase in Apeldoorn.

Tijdens de finale in de derde poule versloegen de Amerikaanse Kerri Walsh Jennings en April Ross met overtuiging Canada’s Heather Bansley en Sarah Pavan in twee sets (21-19, 21-13) in slechts 36 minuten.

Alle drie de teams blijven in Apeldoorn.

In hun laatste poulewedstrijd begonnen Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova uit Slowakije sterk en hielden dit vast door uiteindelijk in drie sets te winnen.

Tijdens hun poulewedstrijd voerden de Amerikaanse Walsh Jennings/Ross hun aanvalsplan vastbesloten uit, hoewel de Canadese Bansley/Pavan het spannend maakten in de eerste set door terug te komen naar 18-18. Uiteindelijk won Walsh Jennings de wedstrijd voor de VS door een shot van Bansley te blokkeren.

Ross reageerde: “We hadden ons goed voorbereid voor deze wedstrijd, en we zijn onze coach Marcio dankbaar voor de goede tactiek die we vanochtend hebben doorgenomen. Het voelde alsof we gewoon doorgingen met de wedstrijd tegen Australië van gisteravond, met elke wedstrijd komen we beter in ons ritme.”